Най-добрият ни тенисит Григор Димитров постигна измъчен успех над Александър Шевченко

...
Най-добрият ни тенисит Григор Димитров постигна измъчен успех над Александър Шевченко
Коментари Харесай

Брилянтен! Григор Димитров срази Шевченко и е на полуфинал в Ротердам!

Най-добрият ни тенисит Григор Димитров реализира изстрадал триумф над Александър Шевченко със 7:6 (2), 3:6, 6:4 в четвъртфинал от шампионата от категория АТР 500 в Ротердам, Нидерландия.

ПЪРВИ СЕТ:

Григор завоюва жребия и сервира първи. Българинът стартира нерешително, защото поради неточности резултатът 30-30. С превъзходен начален удар обаче най-хубавият ни тенисист поведе, след което затвори гейма.

В идващия Шевченко сервира чудесно, с цел да поведе с 40:15. Първоначално казахстанецът удари топката в мрежата, обнадеждавайки хасковлията, само че в разиграването съперникът му се добра до триумфа - 1:1.
 Григор Димитров - Александър Шевченко 7:6 (2), 3:6, 5:4, 6:4 (Развой на срещата) онлайн
Григор Димитров - Александър Шевченко 7:6 (2), 3:6, 5:4, 6:4 (Развой на срещата)

Съперник на българина е Александър Шевченко

Гришо сподели класа при своето подаване и пропиля единствено една точка поради преувеличен подсечен бекхенд - 2:1. Шевченко показва превъзходен форхенд - 2:2.

Гришо блесна с поразяващия си първи сервис - 3:2. Българинът изпитваше усложнение да влезе в разиграване от ретур и това сътвори интригата в сета - 3:3.

Димитров пласира ас с 213 км/ч, след което позволи втора двойна неточност. За благополучие той резервира убеденост и завоюва подаването си - 4:3.

Геймът започва с два ретура, а по-късно и ас на Шевченко. При последната точка се получи разиграване, което завърши с бекхенд по правата в навън на Григор - 4:4.

Разиграване завърши с форхенд в навън от Шевченко, но страхотна отбрана и непредизвиканта неточност затрудниха българина. Хубавото е, че не се пречупи а форхенд в мрежата на казахстанеца постави завършек на гейма - 5:4.

Димитров пласира прелестен ретур от форхенд за 15-15, но казахстанеца осъществя четвъртия си ас. Нов прекрасен ретур на Григор не сполучли заради негова неточност от бекхенд. Едва с една изгубена точка Шевченко продължи " надстрелването " - 5:5.

Неуспешно воле на мрежата на някогашния номер 3 в света означаваше 0-15, само че пък по-късно той пласира ас и два невърнати сервиса за 40-15. Неточност от форхенд на Гришо докара до 40-30, само че той си подсигурява тайбрек със сервис-мрежа - 6:5.

Уникален сервис гейм и на Шевченко, който той към този момент има шест аса. Спечели 20 точки на сервис и загуби единствено две - 6:6.

Сет за Григор! Българинът е победител в тайбрека със 7:2 точки след две неточности на противника му, които донесоха мини пробиви. На сервис тенис ракетата ни се показа феноменално. По този метод той печели осми тайбрек от общо 10 през сезона 7-6.

ВТОРИ СЕТ:

Шевченко стартира мощно втората част, като въобще не срещна компликации в първия си сервис гейм - 0:1.

0:2 ПРОБИВ Първи късмет за пробив след форхенд на българина в мрежата при 30:30. После игра на втори сервис и предстоящо се провали подаването си след прословут ретур на Шевченко.

Шевченко не спря да работи със самочувствие въпреки да попадна в сложна обстановка 30:30 - 0:3. Неотразен начален удар, ас, форхенд-уинър и още един сервис сложиха край отрицателната поредност на българина - 1:3.

Сервирането на Шевченко продължава да е на високо ниво, като го затвърждава и с още един ас - 1:4.

Григор ще употребява момента да нападна, с цел да навакса изоставането във втория сет - 2:4. Предстои решителен трети сет поради невероятните сервиси на Шевченко. Гришо обаче съумя да направи един уинър от ретур 2:5.

Българинът остава в този сет, само че би трябвало да се възползва от последната си възможнодт да се върне в резултата - 3:5.

Какъв гейм! Гришо избави два сетбола, а по-късно стигна и до първата си опция за пробив в мача, само че не я осъществя. След това пък Шевченко изпусна трети сетбол. Последва най-хубавото разиграване в мача и българинът го завоюва. За зла орис на българина Шевченко завоюва с петия си сетбол 3:6.

ТРЕТИ СЕТ:

Григор резервира успокоение стартира добре сета, като геймът приключи със седмия му ас 1:0.

Българинът се уповавава на сервисите на днешния си противник. Не инцидентно стигна до 40:40 от губеща позиция, само че за жалост Шевченко не се пречупи 1:1. Стабилен сервис гейм на Гришо не разреши на противника му да поведе за първи път в мача 2:1.

Казахстанецът загуби две точки на подаването си, само че сервираше чудесно 2:2. Фантастичен гейм на Григор! Имаше да направи няколко сложни удара, само че не сбърка и завоюва подаването си на 15 - 3:2. Димитров за следващ път взе две разигравания на сервис гейма на съперника, но невърнатите сервиси му изиграват неприятна смешка 3:3.

При 30:15 българинът реши да играе сервис-мрежа. За негов шанс Шевченко сбърка при ретур, след което Геймът бе затворен с превъзходна композиция 4:3. Най-сбързият сервис гейм на 23-годишния тенисист в дуела 4:4. С изключение на непродиктувана неточната неточност от правата страна на ракетата, Гришо с големи старания приключи с ас за 5:4. 6:4 Пробив, сет и мач за Григор Димитров. Българинът е на полуфинал в Ротердам!
 Гришо със супер старт в Ротердам
Гришо със супер старт в Ротердам

Победи Сонего
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР